Institutionen för pedagogik och didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för pedagogik och didaktik
Lediga tjänster

Lediga anställningar: Tre universitetslektorer i pedagogik

Institutionen för pedagogik och didaktik söker två universitetslektorer i pedagogik, samt en universitetslektor i pedagogik med inriktning organisation och ledarskap.

Emanuel Almborg

Rektorsmedel till två projekt som ska utveckla lärarutbildningen

Två projekt från IPD tilldelas rektorsmedel för kvalitetsutveckling av utbildning, omgång 5.

  • Stefan Ekecrantz och Jeanna Wennerberg får 225 000 kronor för projektet: Akademiskt läsande, studiestrategier och genomströmning inom lärarutbildningen.
  • Michael Håkansson (huvudsökande) får 450 000 för projektet: Kvalitetsutveckling av undervisning för hållbar utveckling på lärarutbildningens olika program.

Grattis!

Ida Al Fakir, Stockholms universitet

Ida Al Fakir skriver i boken "Könspolitiska nyckeltexter – från Det går an till #me too"

Ida Al Fakir, vikarierande lektor, har ett kapitel i den nyutkomna boken ”Könspolitiska nyckeltexter – från Det går an till #me too". Hennes bidrag handlar om Katarina Taikons böcker om den romska flickan Katizi. "Här fylls en lucka i vår politiska historia", skriver Isa Westin i tidningen Riksdag & Departement, i sin recension av boken. 

Åsa Sundelin, Stockholms universitet

Åsa Sundelin deltar i projekt om språk och interkulturell kommunikation

Åsa Sundelin, lektor, programansvarig för Studie- och yrkesvägledarprogrammet, deltar i en konferens i Berlin, den 27 augusti. Där kommer hon att presentera en kursmodul om språk och interkulturell kommunikation som institutionen tagit fram i ett EU-projekt, "Cminar; teaching career counsellors of refugees". Intresserade kan delta i konferensen kostnadsfritt. Anmälan senast 31 juli. 

Petra Petersen

"Med hjälp av appar kan språk göras levande och lärandet blir lekfullt"

Doktoranden Petra Petersens forskning har inspirerat Tierps förskolor att använda pekplattor för att lära ut finska på ett roligt sätt. Här finns många barn med finska rötter som inte talat finska i hemmet. Nu får språket liv igen och intresset för att lära sig finska har ökat med 400 procent på kommunens förskolor och skolor. 

Lärare högstadiet: Niklas Björling

Debatt i SvD: Läroplaners påverkan överdrivs

Debattörerna överbetonar betydelsen av läroplaners allmänna formuleringar för hur bra skolan blir och underskattar totalt didaktikens och metodikens betydelse för bra undervisning, skriver lektor Ruhi Tyson i en replik på SvD debatt.

Följ debatten om Svenska skolan

Foto: Mostphotos

Gymnasieelever inte tillräckligt förberedda för högskolan

Gymnasiearbeten inom högskoleförberedande program är en egen skrivpraktik som inte går att jämföra med det akademiska skrivande som sker inom högre utbildning. Samtidigt tycks både Skolverket och högskolan förvänta sig högre grad av akademisering. En ny studie sätter fokus på glappet som framträder vid övergången till högskolan.

Sök personal

Namn:

Kurser och program

Till utbildningskatalogen
Länk till Rektorprogrammet
CeUL
Uppdragsutbildningar

Universitetet i sociala medierIPD på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin IPD på Twitter Universitetet på YouTube

PLAY