Foto: Niklas Björling

9 juli: Urval 1

Den 9 juli sker urval 1. Det innebär att du får ett antagningsbesked som du behöver svara på om du vill behålla din plats. Sista dagen att svara är den 24 juli. Om du inte svarar blir du struken från utbildningen.

 

15 juli: Sen anmälan öppnar

Sen anmälan till höstterminen 2020 öppnar den 15 juli och gäller endast utbildningar där det kan finnas platser kvar. Vilka utbildningar som är öppna för anmälan kan du se på www.antagning.se.

 

30 juli: Urval 2

Den 30 juli sker urval 2. Då får du ett andra antagningsbesked. Det behöver du inte svara på. Är du antagen vid urval 2 får du ett välkomstmail med vidare information om din utbildning. Om du har en reservplats vid urval 2 kommer du att bli kontaktad efter webbregistreringens slut, i det fall det finns plats på aktuell utbildning.


Från 30 juli: Aktivera universitetskonto och beställ universitetskort

Från den 30 juli kan du gå in på su.se/aktivera för att aktivera ditt universitetskonto. Det använder du för att registrera dig och genom detta konto får du tillgång till universitetets alla IT-tjänster (bibliotek, datorinloggning m.m.) Efter aktiveringen kommer du få ett bekräftelsemejl med vidare instruktioner hur du beställer ett universitetskort samt registrerar dig på din kurs.

Om du saknar svenskt personnummer behöver du aktivera med en engångskod. Läs mer om aktivering med engångskod.

 

10-17 augusti: Webbregistrering

Den 10-17 augusti kan du webbregistrera dig på de kurser du har blivit antagen till och ska gå. Du webbregistrerar dig på denna webbplats: www.student.ladok.se. Om du inte webbregistrerar dig förlorar du din plats på utbildningen.

 

Från den 24 augusti: Välkomstaktiviteter

Stockholms universitet erbjuder flera olika välkomstaktiviteter med start den 24 augusti. Den 28 augusti hålls ett välkomstseminarium.  För mer information om detta och övriga aktiviteter se: Välkomstaktiviteter

 

31 augusti: Terminsstart

Den 31 augusti startar terminen. Se till att ha läst igenom välkomstmail, studiehandledning och litteraturlista i god tid före kursstart. Här kan du söka fram kurssidor för de kurser du ska gå på institutionen: Alla program och kurser på IPD. På dessa sidor hittar du studiehandledning, litteraturlista och schema.

Distansundervisning vid terminsstart

Institutionen för pedagogik och didaktik kommer att i huvudsak ge undervisning på distans under Period 1 hösten 2020. Den 3 november räknar vi med att återgå till campusförlagd undervisning. Det kan förekomma mindre inslag av frivillig campusundervisning i enstaka kurser. Men det framgår i så fall i kursens studiehandledning och schema. Coronarelaterad information

 

Södra huset, Frescati 2019.
Foto: Ingmarie Andersson

Senast tre veckor efter kursstart: Tidigt avbrott

Om du har registrerat dig på en kurs men sedan ångrat dig, eller om du av andra skäl inte kommer att gå kursen, ska du göra ett tidigt avbrott. Du lägger själv in tidigt avbrott på www.student.ladok.se.
Tidigt avbrott kan göras upp till tre veckor efter kursstart.
Vid tidigt avbrott kan du söka kursen på nytt via www.antagning.se.

Här hittar du vidare bra information om anmälan och antagningsprocessen: Från anmälan till antagning