Antagningsbesked 

Den 13 juli publiceras antagningsbeskeden till höstterminen 2017. Kom ihåg att du måste svara ja för att behålla din plats!

Sista svarsdag är den 28 juli. Du hittar antagningsbeskedet och svarar på det genom att logga in på ditt konto på www.antagning.se.

Andra antagningsbeskedet till höstterminen publiceras 3 augusti. Det behöver du inte svara på.

Terminsstart

Höstterminen 2017 startar 28 augusti och pågår till 14 januari 2018.

Välkomstmail

I samband med andra antagningsbeskedet kommer vi att skicka ut ett välkomstmail till dig som är antagen till en utbildning vid Institutionen för pedagogik och didaktik.

Välkomstmailet skickas till den mailadress som du har angivit vid ansökan via www.antagning.seFör att behålla din plats på kursen/programmet måste du webbregistrera dig. I välkomstmailet finns all information du behöver inför webbregistreringen.

För att kunna webbregistrera dig behöver du först aktivera ditt Universitetskonto. Det gör du via sidan aktivera.su.se. Där beställer du samtidigt ditt universitetskort. Läs mer om hur du kan förbereda dig inför höstterminsstarten 2017:

Webbregistrering 10 - 20 augusti

Webbregistreringen för höstterminen 2017 är öppen mellan den 10 - 20 augusti. Du webbregistrerar dig via "Mina studier", på www.mitt.su.se. Registrerar du dig inte inom dessa datum förlorar du din plats till sökande från reservlistan.

Kursinformation och schema

Du får kursinformation tillsammans med ditt välkomstmail. Du kan själv söka upp din kurs via våra Kurssidor.
Kursens schema söker du enkelt fram på https://schema.su.se/.

Reservplats

Reserver kallas via mail, efter den 20 augusti.

Antagen med villkor

Att vara antagen med villkor betyder att du inte var behörig när anmälan gjordes i april, men att det var sannolikt att du skulle hinna bli behörig till kursstart 28 augusti. Du behöver visa att du är behörig för att bli registrerad på kursen/programmet du sökt. Det räcker oftast att du meddelar att nya meriter har tillkommit sedan du sökte kursen, men ibland behöver du skicka oss behörighetsgivande intyg. Information om vad som gäller din kurs står i välkomstbrevet.

Tidigt avbrott på kurs

Om du har registrerat dig på en kurs men sedan ångrat dig, eller om du av andra skäl inte kommer att gå kursen, ska du göra ett tidigt avbrott. Du lägger själv in tidigt avbrott på Mina studier, under funktionen "Avbryt kurs". Tidigt avbrott kan göras upp till tre veckor efter kursstart. Vid tidigt avbrott kan du söka kursen på nytt via Antagning.se.

Välkomstdag den 25 augusti för alla nya studenter

Välkomstdagen är till för att du som ny student ska få en första inblick i studierna och studentlivet. Dagen bjuder på värdefulla tips inför ditt nya liv som student vid Stockholms universitet och viktig information om hur det fungerar med bland annat bibliotek och IT-tjänster. Se hela programmet på: su.se/valkomstdagen