Information om när du kan registrera dig finns på kurssidan på webben samt i det välkomstmail som skickas till dig inför terminsstart. Om du inte registrerar dig inom utsatt tid finns risk för att du går miste om din studieplats.

Kursregistrering för dig med universitetskonto vid SU

  • Om du sedan tidigare är student vid SU och har ett SU-universitetskonto loggar du in på mitt.su.se > Mina studier och registrerar dig.

Kursregistrering för dig som är ny student vid SU

  • Gå in på su.se/aktivera och följ stegen för att aktivera universitetskontot som du behöver för att få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.
  • Registrera dig på dina kurser via mitt.su.se > Mina studier. Du loggar in med det användarnamn och lösenord du blev tilldelad i proceduren ovan.

Om det skulle uppstå något fel vid webbregistreringen måste du omgående kontakta den kursadministratör som är ansvarig för din kurs/program (se kontaktuppgifter i välkomstmailet eller på kurssidan på webben).

Hur vet jag att jag verkligen är registrerad?

Du kan se dina registreringar på Mina studier.

Om jag ändrat mig och inte vill gå kursen?

Om du registrerat dig och men av någon anledning inte ska gå kursen måste du meddela den kursadministratör som är ansvarig för din kurs. Inom tre veckor från kursstart kan du också själv meddela tidigt avbrott på kursen via Mina studier. Tidigt avbrott innebär att du inte längre är registrerad, och kan söka kursen igen en annan termin.