Athena är den nya lärplattformen på Stockholms universitet använder. Varje utbildning har en egen Athena-sajt och du kommer med på din sajt genom att registrera dig på kursen. All kursspecifik kommunikation sker genom Athena. Här hittar du ditt schema, kursplan, kursmaterial, inlämningsuppgifter.

För att få tillgång till en kurssajt i Athena måste du vara registrerad på kursen, det kan du kontrollera via minastudier. Du måste också ha ett aktiverat universitetskonto. Om du ändå inte hittar dina kurser i Athena bör du kontakta respektive utbildningsadministratör.

OK, jag vill komma igång med Athena! (Logga in med ditt universitetskonto.)

Hjälp att komma igång med Athena

På serviceportalen hittar du en video (13 minuter) om hur du som student navigerar i Athena: Navigera i Athena (film)

Om du föredrar att läsa en pdf-guide:  Athena studentguide (svenska) (3485 Kb)

And here is a pdf-guide in English:  Athena students (english) (3878 Kb)

Athena är ett universitetsgemensamt verktyg och därför kan du vända dig till universitetets Helpdesk. Ställ din fråga i Serviceportalen eller, vid akuta problem, ring 08-16 1999. Av Helpdesk kan du bland annat få hjälp med att återställa ditt lösenord.

Är din fråga av mer lokal karaktär kanske din lärare kan hjälpa dig eller så kan du kontakta kursens administratör.

Mobilapp

Athena (itslearning) erbjuder en gratis app för iPhone och Android som gör det möjligt för dig att snabbt ta del av vad som händer på kursen. I länken nedan finns instruktion om hur du gör för att ladda ner appen till din mobiltelefon eller platta: Athena i din mobiltelefon