Kandidatprogram i pedagogik och folkhälsovetenskap

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Institutionen för pedagogik och didaktik
 4. Utbildning
 5. Alla program och kurser
 6. Program
 7. Kandidatprogram i pedagogik och folkhälsovetenskap
Foto
Foto: Viktor Gårdsäter
Foto: Viktor Gårdsäter
Brunnsviken

  Välkommen till Kandidatprogrammet i pedagogik och folkhälsovetenskap

  Kandidatprogrammet i pedagogik och folkhälsovetenskap passar dig som har ett stort intresse för människors hälsa och ohälsa, både ur ett individuellt och ur ett samhälleligt perspektiv. Programmet ger kunskap och kompetens som förbereder för att arbeta strategiskt, pedagogiskt och praktiskt med folkhälsofrågor. Kombinationen pedagogik och folkhälsovetenskap ger en bred ingång till framtida arbetsliv.

  Simon Engström Fredriksson

  Simon Engström Fredriksson

  Simon har precis påbörjat sina studier på Kandidatprogrammet i pedagogik och folkhälsovetenskap. Här berättar han om sina förväntningar på utbildningen, om sin bakgrund och vad han vill jobba med i framtiden. 

  Maria Öhrstedt

  Podd om studieteknik med Maria Öhrstedt: Marias 3 bästa tips!

  Alla kan få bättre studieteknik. Vår lektor Maria Öhrstedt berättar i podden Barnpsykologerna vad senaste forskningen säger om hur man bäst kan lära in kurslitteratur. Lyssna här - och välkommen till en ny termin! Marias tre bästa tips om studieteknik:

  MFS

  Vill du göra en fältstudie utomlands? Sök 27 000 kronor i stipendium!

  Vill du göra en fältstudie utomlands? Ansök om Sidas Minor Field Studies-stipendium på 27 000 kronor och tillbringa 8 veckor i ett låg- eller medelinkomstland och samla in material till din uppsats/examensarbete. Ansökningsperiod: 19/9 –15/10 2019.

  ➡️ Mer info: su.se/mfs
  ➡️ Informationsmöte i Studenthuset: Torsdagen den 3/10, kl. 12.00-13:00 (https://pp-prod-admin.it.su.se/…/2…/2.57749/2.57783/1.448183)

  Malin Sjöström, studievägledare, Institutionen för pedagogik och didaktik

  Fråga mig!

  Funderar du på att läsa Kandidatprogrammet i pedagogik och folkhälsovetenskap? Jag heter Malin Gustafsson och är Studie- och yrkesvägledare på institutionen och kan svara på de flesta frågor du har!

  KONTAKT

  Programansvariga
  Petra Roll Bennet 
  e-post: petra@edu.su.se

  Sara Brolin Låftman
  e-post: sara.brolin.laftman@su.se

  Studievägledare
  Malin Gustafsson
  e-post: malin.gustafsson@edu.su.se

  Kursadministratör
  Nanna Hübinette
  e-post: nanna.hubinette@edu.su.se

  Ansök här
  Studieinformation
  Mitt universitet
  Studentliv
  Arbetsliv

  Nyheter för studenter

  • Illustration: Jaana Logren Bergqvist, Svenska Läkaresällskapet Den svenska epilepsihistorien & Preconativskandalen 2019-09-17 Macchiarini-affären har kallats för den värsta skandalen i svensk medicinhistoria. Men vad avgör att vissa händelser och företeelser inom vetenskap, medicin och vård ifrågasätts och betraktas som kontroversiella eller skandaler? Johanna Ringarp, och David Thorsén, lnstitutionen för pedagogik och didaktik, skriver om den svenska epilepsihistorien och den svenska Preconativskandalen i ny bok.
  • Infobord om Studenthälsans aktiviteter 2019-09-11 Är du nyfiken på Studenthälsans workshoppar om tobaksstopp, stress, sömn, andning, återhämtning och självmedkänsla med flera?
  • Ge blod i Frescati! 2019-09-11 Tisdag 17 september finns blodbussen i Frescati. Klockan 8.30–15.15 går det att lämna blod på vändplanen vid Södra huset, Universitetsvägen 10.
  • Hildebrands "Crossover" om hiv/aids: både hyllad och kritiserad när den visades för ung publik 1988 2019-03-27 Det skriver David Thorsén om i en ny bok som uppmärksammar filmarkivet Face of Aids där Hildebrands filmmaterial om den globala epidemin från mer än trettio år finns bevarat.