Universitetskontot består av ett användarnamn och lösenord som du kan använda för att logga in på ett antal tjänster vid Stockholms universitet. Universitetskortet fungerar som lånekort, utskrifts- och kopieringskort och gör det möjligt att använda bibliotekets e-resurser. Här är universitetets viktigaste IT-tjänster för dig som student:

 

Trådlöst nät

Logga in med ditt universitetskonto på det trådlösa nätet, med din bärbara dator. Vill du veta mer om hur man kommer åt det trådlösa nätet?

Trådlöst nät

Bibliotekstjänster

Utnyttjande av bibliotekstjänsterna (OBS! inklusive e-resurserna) förutsätter att du har ett universitetskort (som även fungerar som vanligt lånekort på SUB).

Universitetskortet kan du beställa hem, och sedan kan du logga in med ditt universitetskonto för att komma åt bibliotekets databaser, e-tidskrifter och e-böcker, både inom och utanför campus.


Datorsalar

Logga in med ditt universitetskonto för att använda datorerna i datorsalarna. I datorsalarna finns även utskriftsmöjligheter.

Här finns datorsalarna

Utskrifter, skanning och kopiering

I datorsalarna finns även Printomat, där du kan skriva ut, kopiera och skanna dokument. Du köper utskrifter på webben, betala med MasterCard, Visa, VisaElectron eller Maestro.

Köp utskrifter på webben

Universitetskortet

OBS! Du måste ha ett universitetskort för att komma åt bibliotekets e-resurser.

Så får du tillgång till universitetskortet

Du kan beställa ditt universitetskort på www.su.se/aktivera när du har aktiverat ditt universitetskonto.


Om du förlorar ditt universitetskort

Om du förlorar ditt universitetskort måste du spärra det omgående för att förhindra att det används av obehöriga. Spärra ditt gamla kort och beställ ett nytt på webben.