Utbildning - old

Gamla böcker: Most photos

Kurssidor

Du hittar alla våra kurssidor här: su.se/utbildningskatalog

I sökrutan skriver du in kurskod eller kursens namn. 

Vi håller på att ändra struktur på vår webb. Därför kan det under den närmaste månaden vara lite svårare att hitta. Våra programsidor finns här.

Bakom bokhyllan

Podd #33 – Så fixar du plugget på distans

Nästan all undervisning på högre utbildningar sker i dagsläget på distans. Men hur får man plugget gjort när man varken kan träffa lärare eller kursare? Hur skaffar man sig bra rutiner? Och vad kan man vinna på att lära känna sina egna brister och styrkor? I det 33:e avsnittet av bakom bokhyllan medverkar lektorn och forskaren Maria Öhrstedt, Institutionen för pedagogik och didaktik, som guidar till din inre studiemotivation. 

Prästkrage

Vill du bli bättre på att plugga? Då har vi sommarkursen för dig!

Sök sommarkursen Akademiskt läsande och skrivande, 7,5 hp.

>> Se kort video om kursen (1,54 minuter)

>> Sök nu! (Mer information och ansökan)

Du får bland annat lära dig:

  • studiestrategier
  • lässtrategier
  • akademiskt skrivande
Foto: Mitt Livs Val

Ta chansen och anmäl dig som studiementor

Är du intresserad av att delta i mentorprogrammet till våren 2021? Nu söker Mitt Livs Val nya studenter från Stockholms universitet som är intresserade av att delta som studiementorer. 

I Mitt Livs Vals mentorprogram blir du som student på Stockholms universitet matchad med en nyanländ eller ensamkommande ungdom mellan 16 till 20 år och som pluggar på gymnasiet.

Som studiementor får du möjligheten att inspirera och motivera ungdomen till fortsatta studier efter gymnasiet. Under terminens gång arbetar ni med ett specifikt studiemål utifrån ungdomens behov och önskemål.

VT21

Terminsstart VT2021

Det är mycket praktiskt att hålla koll på inför terminsstarten. Därför har vi samlat all viktig information kring terminsstarten och hur du ska gå till väga för att påbörja dina studier hos oss! 

Informationssymbol

Fortsatt webbaserad undervisning

Institutionen kommer att ge undervisning på distans hela vår- och sommarterminen 2021. Under hösten fortsätter distansundervisningen under period A+B (2021-08-30 – 2021-10-31).

Studentinformation

Foto: Niklas Björling

Studieinformation

Här hittar du som är student information om allt som rör dina studier, om hur du tar ut examen, hur du kan studera utomlands genom våra avtal, samt vanliga frågor & svar.

Studentservice, studievägledning och kursadministration

Studentservice i Studenthuset:

Studievägledarna på Institutionen för pedagogik och didaktik:

Kursadministrationen: studieinfo.edu@su.se

Blanketter: Studieavbrott / Studieuppehåll

Om du av någon anledning behöver göra ett uppehåll eller avbryta dina studier är det viktigt att vi får ett meddelande om det. Här finns information och blanketter. 

Studera med funktionsnedsättning

Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor. Tänk på att din ansökan om stöd bör göras i god tid, så att du redan vid kursstart kan informera din institution om ditt behov av stöd.

Examensbevis

Ansök om examen

Du ansöker själv om ditt examensbevis via Mina studier på mitt.su.se.

Kurser och program

Till utbildningskatalogen