På några av våra sidor på vår webbplats kan du göra en prenumeration av våra nyheter. Det gör du genom att klicka på en organge ikon som har texten RSS bredvid. Den hittar du högt upp till höger på webbsidan.

Syftet med RSS är att du inte aktivt ska behöva gå in på alla webbsidor du är intresserad av för att se om det har hänt något nytt. Istället kan du lägga till RSS till din dator  genom att klicka på den orange RSS-ikonen där den förekommer (läs mer längst ned hur du gör.) Genom att göra det samlar du alla RSS-länkar på ett ställe i din webbläsare och behöver bara aktivt gå dit och klicka på dina olika RSS-flöden.

För att läsa rubriker och ingresser från institutionen i RSS-format krävs att du har en RSS-läsare. Vissa webbläsare och e-postklienter har RSS-funktioner inbyggda, till andra finns tillägg att ladda hem. Det finns även fristående program som enbart läser RSS.

Vilka RSS-flöden kan du följa vår webbplats?

På följande sidor kan du ladda ner en RSS-ikon:

Alla nyheter
Nya disputationer

Hur du lägger till RSS

Mozilla Firefox

  1. Klicka på RSS-ikonen under Sök-knappen längst upp till höger på den sida du valt.
  2. I den gula rutan som syns överst på sidan står "Prenumerera på den här kanalen" - välj "Aktiva bokmärken" i rullgardinsmenyn.
  3. I rutan som syns väljer du bokmärkesraden eller ev. mapp, och namnger bokmärket.
  4. Du hittar dina RSS-flöden under Bokmärken i webbläsarens verktygsfält (alternativt om du lagt dem direkt i bokmärkesraden).

Microsoft Explorer
RSS fungerar endast fr.o.m. version 7.0. Instruktionerna kan skilja sig åt mellan versionerna. Följande stämmer med 8.0.

  1. Klicka på RSS-ikonen under Sök-knappen längst upp till höger på den sida du valt.
  2. I den gula rutan som syns överst på sidan du kommit till klickar du på "Prenumerera på denna feed".
  3. En grå ruta syns. Här namnger du RSS-flödet.
  4. Klicka på "Prenumerera".
  5. För att se dina RSS-flöden klickar du på den gula stjärnan (Favoriter) till vänster i webbläsarens meny och väljer fliken "Feeds".

Mer information om Stockholms universitet i RSS-format på Stockholms universitets webbplats.