Länk till digital disputation i Zoom

https://stockholmuniversity.zoom.us/j/67333306561

(Instruktioner om hur du installerar Zoom finns längst ned på sidan).

 

Tobias Malm. Foto: Clément Morin
Tobias Malm. Foto: Clément Morin

Avhandlingstitel

Konsten att hålla ihop. Om lärande och organisering i rockband.

Opponent

Docent Ola Lindberg, Pedagogiska institutionen, Umeå universitet.

Betygsnämndsledamöter

Professor Jan-Olof Gullö, Institutionen för musik och medieproduktion, Kungliga musikhögskolan, docent Emma Stenström, Institutionen för företagande och ledning, Handelshögskolan i Stockholm och docent Marianne Teräs, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet och som suppleant Professor Staffan Furusten, Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor, Stockholms universitet.

Omslag Tobias Malms avhandling i pedagogik
Konsten att hålla ihop. Om lärande och organisering i rockband.

Handledare och ordförande

Professor Camilla Thunborg, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet.

Andra handledare

Lektor Ulrika Bennerstedt och lektor Pär Larsson, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms Universitet.

Avhandlingsbeskrivning

Avhandlingen handlar om hur rockband formas och utvecklas över tid och de utmaningar som band ställs inför när det gäller att hålla ihop och få det vardagliga arbetet att fungera. I avhandlingen utforskas olika aspekter av bandmedlemmarnas lärprocesser i fem svenska rockband under olika skeenden och grad av publik framgång. Avhandlingen visar på en mångtydighet och ambivalens i rockbands liv som bandmedlemmarna har svårt att hantera och som påverkar deras möjligheter att hålla ihop och utvecklas som band.
 

Länk till avhandlingen i DiVA 

 

Instruktioner hur du installerar Zoom

Om du redan har installerat Zoom är det bara att följa instruktionerna på skärmen. Du kan även följa disputationen utan att ladda ner Zoom-applikationen. Välj då Avbryt och följ den finstilta länken Join from your browser längst ner på dialogsidan. Om inte länken fungerar med din vanliga webbläsare – pröva att kopiera in möteslänken i en annan webbläsare, t.ex. Chrome. När du kommit vidare behöver du sedan eventuellt skriva in ditt namn samt klicka i att du inte är en robot för att komma in i Zoom-mötet.

Om du vill installera Zoom kan du följa instruktionerna på skärmen – observera att det tar en stund och att du förmodligen behöver klicka på möteslänken igen efter installation.