Institutionen för pedagogik och didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för pedagogik och didaktik

Öppet digital seminarium: Går det att skapa lärande organisationer?

Välkommen till ett seminarium online där Jon Ohlsson, professor i pedagogik vid Stockholms universitet och Hannah Schultz, HR-chef för ICA bank och försäkring samtalar om sina erfarenheter av att forska om och praktiskt arbeta med lärande i organisationer. Den 16 februari kl. 15-16.30. 

VT21

Terminsstart VT2021

Det är mycket praktiskt att hålla koll på inför terminsstarten. Därför har vi samlat all viktig information kring terminsstarten och hur du ska gå till väga för att påbörja dina studier hos oss! 

Informationssymbol

Webbaserad undervisning vid Institutionen för pedagogik och didaktik även i vår

Med anledning av covid-19 fortsätter Institutionen för pedagogik och didaktik med webbaserad undervisning hela vårterminen 2021.

Cormac Mc Grath

Wallenbergstiftelserna ger 6 miljoner till forskning om AI och högre utbildning

Docent Cormac McGrath deltar i ett forskningsprojekt om etiska och juridiska utmaningar som AI-tekniker medför för lärande och undervisning inom den högre utbildningen. Projektet har beviljats 6 miljoner i anslag från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.

Ali Reza Majlesi

Wallenbergstiftelserna ger 4.9 miljoner till forskning om sociala robotar i språkinlärning

Ali Reza Majlesi, lektor vid institutionen, är biträdande projektledare i ett forskningsprojekt om kulturellt kompetenta robotar i språkinlärning. Projektet har fått 4.9 miljoner i anslag från Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.

Professor Klara Bolander Laksov. Foto: Stockholms universitet

"Vi vill tillbaka till campus!"

Det är tufft för studenterna. Att inte få vara på campus skapar ensamhet och bristande motivation, visar flera enkäter. Men för undervisningen kan pandemin rentav vara bra – på sikt. Professor Klara Bolander Laksov intervjuas av AHA, Akademiska hus.

Foto: Sveriges radio

Hur får man folk att jobba ideellt? Är du intresserad av ideellt arbete och motivation?

I tisdags var det Giving Tuesday, som en motvikt mot Black Friday och Cyber Monday. Aron Schoug, doktorand på IPD, var inbjuden att prata om ideellt arbete i radioprogrammet Nordegren och Epstein i P1. 11:18 minuter in i sändningen.

Åsa Sundelin. Foto: Clement Morin

Åsa Sundelin medverkar i en filmad intervju om studie- och yrkesvägledning för nyanlända elever

Filmen är producerad av Skolverket.

► Se filmen (youtube, ca 7 minuter)

Åsa Sundelin är universitetslektor och programansvarig för Studie- och yrkesvägledarprogrammet vid Stockholms universitet. 

Foto: Forskning och framsteg. Anders G. Warne

Anneli Öljarstrand intervjuas: Hur hanterar begravningsentreprenören döden?

Anneli Öljarstrand, universitetslektor med inriktning mot organisation och ledarskap, intervjuas i tidskriften Forskning och framsteg där hon berättar om sin forskning.

Carina Carlhed Ydhag

Vad avgör om barn till lågutbildade blir framgångsrika i den svenska skolan?

Carina Carlhed Ydhag, docent i utbildningssociologi, gästade Nordgren & Epstein i P1, och berättade om sin forskning. 10:33 minuter in i sändningen: 

Kurser och program

Till utbildningskatalogen
Länk till Rektorprogrammet
CeUL
Uppdragsutbildningar

Universitetet i sociala medierIPD på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin IPD på Twitter Universitetet på YouTube