Institutionen för pedagogik och didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för pedagogik och didaktik
Foto: Anna Karin Landin

Masterstudenten Hidehisa Matsumoto utsedd till Global Swede

Hidehisa Matsumoto, masterstudent i internationell och jämförande pedagogik, tog emot utmärkelsen Global Swede i en digital ceremoni den 28 maj. Ceremonin anordnades av Utrikesdepartementet och Svenska institutet. Ett stort grattis!

Foto: Privat

Disputation: Integrated teaching for expanded vocational knowing

Maria Christidis disputerar den 5 juni kl. 13.00 via zoom på en avhandling med titeln: Integrated teaching for expanded vocational knowing - Studies in the Swedish upper secondary Health and social care program. Alla är varmt välkomna att delta!

Foto: Clément Morin

Disputation: Konsten att hålla ihop - Om lärande och organisering i rockband

Tobias Malm disputerar den 12 juni kl. 13.00 via Zoom på en avhandling med titeln: Konsten att hålla ihop - Om lärande och organisering i rockband. Alla är varmt välkomna att delta! 

Foto: Privat

Kollegor hjälps åt att hantera döden

Anneli Öljarstrand, lektor, intervjuas i tidskriften Forskning och framsteg. Hon har studerat hur begravningsentreprenörer hanterar känslor i arbetet. Kollegorna är viktiga. Också humor och skratt fungerar som en ventil. – Det är en överlevnadsstrategi att skämta. Att kunna distansera sig och släppa på trycket lite. Sedan är det förstås tydliga regler kring vad man får skämta om, till exempel aldrig om en död person, berättar Anneli Öljarstrand.

Foto: Stockholms universitet

Forskningsmedel för att bygga upp ett nätverk mellan tre högskolepedagogiska miljöer

Nordplus (Nordiska ministerrådets program för samarbete och utbyte inom Norden och Baltikum) har beviljat finansiering för uppbyggnaden av ett nätverk mellan de högskolepedagogiska miljöerna vid Stockholms universitet, Helsingfors universitet och Syddansk universitet. Klara Bolander-Laksov, Maria Öhrstedt och Kayala Ismayilova (post-doc), verksamma vid CeUL (Centrum för universitetslärarutbildning), deltar i projektet.  

Foto: University of Tokyo

Dr Yuto Kitamura har utsetts till hedersdoktor vid Stockholms universitet

Yuto Kitamura har varit central för samarbetet mellan Tokyo universitet och Stockholms universitet, KTH och Karolinska Institutet. Han är också en nyckelperson i det direkta samarbetet mellan Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet och Graduate School of Education, Tokyo universitet.

•    Nio nya hedersdoktorer vid Stockholms universitet 2020

Informationssymbol

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

Sök personal

Namn:

Kurser och program

Till utbildningskatalogen
Länk till Rektorprogrammet
CeUL
Uppdragsutbildningar

Universitetet i sociala medierIPD på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin IPD på Twitter Universitetet på YouTube