Institutionen för pedagogik och didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för pedagogik och didaktik
Janne Kontio Poddogogen

Poddagogen är igång! ”Vi vill sprida nya forskningsresultat”

Janne Kontio (IPD), driver tillsammans med Sofia Lundmark (Södertörns högskola), podcasten Poddagogen. Det är ett samarbete med Skolporten som Janne fick 197.000 kr från Riksbankens jubileumsfond för att driva. ”I podden diskuterar vi på ett lättsamt sätt färsk forskning i form av aktuella doktorsavhandlingar. Som en slags bro mellan akademien och pedagoger ute i verksamheter”, säger Janne Kontio.

➡️ Lyssna här: Poddagogen (Soundcloud)

➡️ Ny podcast: ”Vi vill sprida nya forskningsresultat” (Skolporten, 9 april)

Mostphotos: Studentyra

Betygshets gagnar inte gymnasieskolan

Elever som strävar efter höga betyg baserat på riktlinjer och instruktioner i grundskolan, möts av utmaningar i gymnasieskolans miljö där kunskapsfördjupning och reflekterande färdigheter premieras. Så skriver Gunilla Nordin om Eric Larssons avhandling i pedagogik i en intervju på forskning.se

Klara Bolander Laksov

Klara Bolander Laksov är Sveriges första kvinnliga professor i högskolepedagogik

Klara Bolander Laksov har utnämnts till professor i pedagogik med inriktning mot högskolepedagogik vid Stockholms universitet. Målet med hennes forskning är att skapa bättre förutsättningar för högskolelärare att skapa en så god undervisningskvalitet som möjligt för studenter i högre utbildning.

David Spak. Foto: Privat

David Spak är Årets vägledare. Grattis!

David Spak, tidigare student på Studie- och yrkesvägledarprogrammet, får utmärkelsen Årets vägledare av Sveriges Vägledarförening. David bloggar på Skolvärlden, och driver egna bloggen: Syvbloggen.nu. I våras startade han SYV-upproret. 

➡️ "Det bästa är att få skapa förändring" (intervju i Skolvärlden 25 oktober)

VR

15,8 miljoner från VR till tre projekt inom utbildningsvetenskap

Vetenskapsrådet (VR) har fattat beslut om vilka ansökningar som beviljats bidrag inom Utbildningsvetenskap 2019. Vid Institutionen för pedagogik och didaktik har tre forskare beviljats finansiering: Rebecca Ye, Susanne Kreitz-Sandberg och Karin Gunnarsson. Ett stort grattis!

Joakim Landahl, professor, IPD, Stockholms universitet

4,7 miljoner från RJ till projektet ”Pedagogik: En historisk studie av en omstridd disciplin”

Joakim Landahl, professor, är medsökande i projektet "Pedagogik: En historisk studie av en omstridd disciplin", som beviljas 4,7 miljoner av Riksbankens jubileumsfond (RJ). Ett stort grattis!

Teräs, Eliasson, Osman

4.8 miljoner från Forte till forskning om integration och inkludering av migranter

Forte har beviljat anslag till projektet Integration och inkludering av migranter i och genom yrke och arbete. Marianne Teräs, docent, Ali Osman, docent, och Eva Eliasson, lektor, deltar i projektet som beviljas 4 800 000 kronor. Ett stort grattis!

Ali Reza Majlesi och Gustav Lymer får anslag till forskning om språk, lärande och teknologi

Ali Reza Majlesi och Gustav Lymer får finansiering från Områdesnämnden för humanvetenskaps strategiska satsningar. Satsningarna gäller "stöd för innovativa forskningsinitiativ och fakultetsöverskridande arbeten". Forskningen kommer att bedrivas i samarbete med Institutionen för svenska och flerspråkighet och Institutionen för data- och systemvetenskap. Ett stor grattis!

Sök personal

Namn:

Kurser och program

Till utbildningskatalogen
Länk till Rektorprogrammet
CeUL
Uppdragsutbildningar

Universitetet i sociala medierIPD på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin IPD på Twitter Universitetet på YouTube